0

توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی دستاوردی ۱۵ ساله

  • کد خبر : 2181
  • ۲۱ آذر ۱۴۰۳ - ۱۱:۵۴
توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی دستاوردی ۱۵ ساله
حوزه‌های علمیه کانون پرورش و تربیت علمای بزرگ و متخصصان در علوم اسلامی به عنوان سفیران هدایت هستند که نقش بسیار مهمی در راستای پاسداری از ارزش‌های دین مبین اسلام در سراسر ادوار تاریخ ایفا کرده‌اند که سال‌های اخیر در استان مرکزی توسعه و پیشرفت چشمگیری داشته‌اند.

حوزه های علمیه محل پرورش سربازان حضرت ولی عصر (عج) برای خدمت به اسلام و جامعه اسلامی است و این جایگاه بلند و ارزشمند که چهره های درخشان تاریخ تشیع در آن پرورش می یابند، محل آشنایی با مکتب اهل بیت (ع) و کانون دلدادگان به خدای تعالی است.

آنان که لذت کسب علم و معرفت را با هیچ چیز دیگری عوض نکردند و تا آنجا پیش رفتند که هیبت علم و تقوایشان صاحبان زر و زور را به لرزه انداخته و ناچارشان کرد که در مقابل اسطوره های علم و عمل، زانوی ادب به زمین زنند از پرورش یافتگان حوزه هستند.

حوزه علمیه با تبیین مبانی دینی در ابعاد مختلف می تواند دیدگاه اسلام در مسائل مختلف و جهت گیری دینی حرکت جامعه را در راستای رسیدن به پیشرفت و توسعه مطلوب و پویایی تمدن اسلامی ترسیم کند و مقام معظم رهبری نیز در این باره فرموده اند: «نظریه‌پردازی سیاسی و نظریه‌پردازی در همه‌ی جریانهای اداره‌ی یک ملت و یک کشور در نظام اسلامی بر عهده‌ علمای دین است.’

معظم له فرموده اند: کسانی می توانند در خصوص نظام اقتصادی، مدیریت، مسائل جنگ و صلح، مسائل تربیتی و مسائل فراوان دیگر نظر اسلام را ارائه بدهند که متخصص دینی باشند و دین را بشناسند، اگر جای این نظریه‌پردازی پر نشد، اگر علمای دین این کار را نکردند، نظریه‌های غربی، نظریه‌های غیردینی، نظریه‌های مادی جای آنها را پر خواهد کرد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با اشاره به دیدار هفته گذشته رهبر معظم انقلاب با جمعی از مدیران، اساتید و طلاب جامعه‌الزهر(س) گفت: حوزه های علمیه نقش محوری و مهمی در تربیت انسان های متعهد و کارآمد و تاثیر گذار در تمدن اسلامی دارند به طوری که مقام معظم رهبری در این خصوص فرموده اند: « در آنجایی که فکر و انسان باید تولید شود، ببینید نقش‏ آفرینان چه کسانی هستند.بدون شک مدیران جامعه ، سیاستمداران ، متفکّران و روشنفکران هر کدام به نحوی می‏توانند در خور استعداد خود نقش‏ آفرینی کنند، اما در تربیت انسان، نقش علمای دین، نقش کسانی که در راه پرورش ایمان مردم از روش دین استفاده می‏‌کنند، یک نقش یگانه است؛ نقش منحصر به فرد است».

حضرت آیت‌الله دری نجف‌آبادی رسالت حوزه‌های علمیه را تبیین فرهنگ قرآن و اهل بیت(ع) و ارتقا و رشد معنویت در جامعه عنوان کرد و افزود: تربیت نسل جوان و با بصیرت امروز بدون پیروری از مکتب اسلام و تشیع امکان پذیر نیست و همه مراکز علمی و تربیتی باید از منابع با ارزش حوزه های علمیه، علما و مراجع و به ویژه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به عنوان رهبری بی نظیر و آگاه استفاده کنند.

وی اضافه کرد: رشد، پیشرفت و توسعه حوزه‌های علمیه از مهم‌ترین اقداماتی است که اثرات و برکات ماندگاری را در سطح جامعه در بر خواهد داشت که گام نخست این مهم کادرسازی حکیمانه با بهره‌گیری از نیروهای باانگیزه، دلسوز و پیرو خط امام راحل و مقام معظم رهبری، ایده‌پرداز و آشنا با تکنولوژی و فناوری‌های روز اطلاع‌رسانی برای ارتباط‌گیری و تاثیرگذاری هر چه بیشتر در جامعه است.

نقش تاثیرگذار حوزه‌های علمیه بانوان در لایه های مختلف جامعه

امام جمعه اراک گسترش حوزه‌های علمیه و گرایش بانوان به سمت و سوی حوزه و بسط فرهنگ اهل بیت(ع) در جامعه به خصوص از سوی بانوان طلبه را از آثار و برکات انقلاب اسلامی دانست و بیان کرد: زنان به عنوان نیمی از اجتماع، دارای وظایف بسیار دشواری در پیشبرد اهداف متعالی خانواده و جامعه هستند بنابراین رسالت ویژه حوزه های علمیه خواهران، تعلیم و تربیت بانوان انقلابی، مؤمن و کارآمد است و برای موفقیت در این مسیر خطیر باید روزآمدی علم و قدرت بیان هر چه بهتر آرمان های اسلام و انقلاب طلاب در دستور کار ویژه قرار داشته باشد.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: حوزه‌های علمیه خواهران باید در تحقق منویات مقام معظم رهبری تلاش وافری داشته و سه رکن «مدیریت»، «برنامه کلان و جامع» همراه با «احساس مسئولیت» را در برنامه های تعلیم و تربیتی خود لحاظ کنند.

وی حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی را از موفق ترین حوزه های کشور دانست و گفت: حضور گسترده و تأثیرگذار مبلغان طلبه خواهر در عرصه‌های گوناگون و امکان تحصیل حضوری تمام‌وقت، نیمه‌وقت، غیرحضوری و مجازی برای طلاب خواهر نشان از ارزشمند بودن مقام زن در نظام مقدس جمهوری اسلامی است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: تا قبل از سال ۱۳۹۰ تعداد انگشت شماری از بانوان به سمت و سوی حوزه های علمیه گرایش داشتند اما اکنون بیش از ۲ هزار طلبه خواهر در سطوح مختلف علمی حوزه های علمیه استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند و بیش از چهار هزار نفر هم فارغ التحصیل شده اند.

آیت الله دری نجف‌آبادی اضافه کرد: خواهران طلبه باید در عرصه فضای مجازی، هنر و رسانه نیز توانمند باشند و در این زمینه به‌منظور اثرگذاری بیشتر در جامعه با ایجاد بسترهای مناسب در پیام‌رسان‌های داخلی رابطه بین حوزه و جامعه بیشتر شود.

با توجه به تهدیدات اجتماعی، حوزه علمیه‌های علمیه خواهران می‌توانند با تحقیق و گسترش فرهنگ دینی و اسلامی، راهکارهای مناسبی برای پاسخگویی به این آسیب‌های اجتماعی ارایه کنند.

نماینده ولی‌فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: اگر بتوانیم هرچه بیشتر باورهای دینی را تقویت کنیم می‌توانیم در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی و تعالی جامعه گام مؤثرتر و بلندتری برداریم که در این راستا مراکز علمی، تربیتی و آموزشی و به خصوص حوزه‌های علمیه نقش مهمی دارند.

توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی به عنوان کانون تعالی فرهنگی جامعه

ضرورت رشد علمی و پژوهشی در حوزه‌های علمیه

آیت الله دری نجف آبادی گفت: جامعه روحانیت تنها با سلاح علم و ایمان می‌تواند در گسترش فرهنگ مهدویت و اثبات حقانیت اهل بیت (ع) در جامعه نقش آفرینی کند و تقویت سطوح علمی و پژوهشی باید از سوی مسئولان حوزه‌های علمیه بیش از پیش جدی گرفته شود.

وی ادامه داد: هر قدر هم که ما کار علمی انجام دهیم و به پیش برویم، باید به این نکته توجه داشته باشیم که دیگران در سراسر جهان نیز از کار نایستاده‌اند و درحال پیشرفت هستند، بر این اساس ما باید به صورت گسترده مسائل فکری را مورد توجه قرار دهیم و در این زمینه کار کنیم.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی افزود: امروز مسئولیت‌ها سنگین‌تر، کارهای فکری و علمی مهم‌تر و پرداختن به مسائل فکری، اخلاقی و تربیتی ضروری‌تر از گذشته است، حوزه‌های علمیه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نشان دادند که زمینه و ظرفیت لازم برای خلاق، مبتکر و نوآور بودن و اظهار نظر در مسائل گوناگون اجتماعی، فکری و علمی را دارند و این مسئله مهم را باید هر روز بیش از گذشته تقویت کرد.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: یک عالم و فقیه جامع الشرایط که با مراجعه به مراجع گوناگون قدرت استنتاج دارد، می‌تواند در مسائل مورد نیاز جامعه اظهار نظر کند، بنابراین طلاب حوزه های علمیه باید خود را به سلاح علم تجهیز کنند و هر روز با حرف های نو و شیوه های نوین اطلاع رسانی مردم را با فرهنگ و عزت و عظمت و قدرت اسلام و انقلاب آشنا کنند.

وی جذب جوان‌های با استعداد، خوش فکر و دارای ظرفیت رشد و تعالی و تبدیل شدن به شخصیت‌های برجسته فکری و علمی را یکی از رسالت های دیگر حوزه های علمیه دانست و تاکید کرد: طلاب حوزه های علمیه باید علاوه بر توکل به خدا و توسلات و توجهات و دعاها، کار و تلاش بی‌وقفه را در راستای رسیدن به قله‌های رفیع علمی سرلوحه کار خود قرار دهند.

امام جمعه اراک با اشاره به لزوم حفظ و تقویت میراث علمی حوزه و انتقال آن به نسل آینده اظهار کرد: این امر منوط به این است که ما بتوانیم تولید علم داشته باشیم و در عرصه‌های علمی حضور جدی پیدا کنیم که این،‌ جز با حفظ و ارتقای سرمایه‌های علمی و انسانی و برنامه‌ریزی ویژه برای نخبگان، استعدادهای برتر و طلاب موفق امکان‌پذیر نیست.

حیات و بقای هر نظام علمی در گروِ آن است که زمان بر بازشناسی فعال شیوه‌ها و ساختارها اهتمامی سنجیده به کار بندد و از راه بازسازی و کامل کردن آنها, طرحی کارآمد و ناظر به نیازها و مسائل نوپدید فراهم آورد, طرحی که در آن راهبردهایی برای چاره جویی نیازها و پاسخ گویی پرسشها, پیش بینی شده باشد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی در این خصوص گفت: اگر یک نظام آموزشی یا پژوهشی نفس نفس با دگرگونیها و تحولهای پرشتاب و شگرف روزگاری که در آن به سر می بریم و زمانه ای که پیش روی ماست، خود را همراه و هماهنگ نسازد جان خواهد سپرد یا واپس خواهد ماند.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: چاره کار آن است که به بازسازی این نظام آموزشی دستی برآریم و کاری بکنیم, پیش از آن که به دریغ و افسوس از مجالهای از دست شده یاد کنیم. چاره کار آن که (نظام آموزشی حوزه) را بر پایه دانش آوری و نظریه سازی, آفرینندگی, سازواری و هماهنگی میان دانشها و نیازها استوار سازیم.

وی اظهار کرد: حوزه‌های علمیه با پیشینه‌ای بیش از هزار سال وظیفه (حفظ)، (ترمیم و بازسازی) و (بالندگی) فرهنگ متعالی شیعه را عهده دار بوده اند. این هدف و وظیفه حوزه‌های علمیه را بر آن می‌داشته که به آموزش و تبلیغ علوم و معارف دینی و پاسخ گویی و برآوردن مسائل و نیازهای جامعه و مدیریت نیازمندیهای حیات فردی و اجتماعی مردم, قامت راست کنند. دیگر آن که مرزبانان دین, هرگاه فرهنگ تابناک و فاخر شیعه را در هجوم سموم گون شبهه ها دیده اند, بشکوه و نستوه از پای طلب ننشسته اند و به نوید عنایت (والّذین جاهَدوا فینا لَنَهْدِیَنَّهُم سُبُلَنا وَ إنَّ اللّه لَمَعَ الْمُحسنین) بیرون شد از ظلمات حیرت را جست وجو کرده اند.

نقش‌آفرینی حوزه‌های علمی در شکل گیری تمدن اسلامی

آیت الله دری تاکید کرد: حوزه در تراز انقلاب و تمدن اسلامی حوزه‌ای است که بی‌باکانه و هوشمندانه وارد قلمروهای نو و جدید می‌شود تا مبادا منفعلانه با امواج روبه‌رو شود.

وی ادامه داد: برای تحقق این امر شایسته است انسان های مدعی، بی انگیزه و لاف زن کنار گذاشته شوند و در عوض انسانهای متفکر، باانگیزه ، توانمند، دلسوز، دست پاک و دغدغه‌مند به فعالیت های علمی جذب حوزه ها شوند تا طلاب باسواد و با انگیزه تربیت و برای نقش آفرینی به جامعه اعزام شوند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: حوزه ای که در گام دوم انقلاب کشور نیاز دارد باید چشم به آفاق جدید و نو داشته باشد و اصالت را در آفاق نو منعکس کند و پاسخگویی او به تشنه گان علوم اسلامی پاسخگویی ریشه‌دار و عمیق باشد که این مه ضرورت تحول در حوزه‌ها را دوچندان می کند.

آیت الله دری نجف آبادی با بیان اینکه اندیشه تمدن سازی ابتدا باید در جامعه شکل بگیرد که نقش حوزه های علمیه در گسترش این فرهنگ بسیار پررنگ و تاثیرگذار است، اظهار کرد: حوزه‌های علمیه در ساختن یک جامعه اسلامی و تنظیم سبک زندگی جامعه بر اساس سبک زندگی اسلامی نقش بسیار حائز اهمیتی دارد.

وی گفت: نقش حوزه‌های علمیه در مبارزه با فساد، روشنگری و تبیین حقایق و هدایت نهضت مطالبه گری به سمتی که متناسب با اهداف انقلاب اسلامی پیش رود، بی‌بدیل است و از طرفی حوزه‌ها در بخش‌های دانشی، مهارتی و اجتماعی باید بیش از پیش آماده باشند چرا که اگر حوزه‌ها از مأموریت خود عقب بمانند، گام دوم انقلاب نمی‌تواند شتاب بگیرد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی بیان کرد: جمهوری اسلامی اصل را برای تمدن‌سازی گذاشته است و امام خمینی (ره) با ایجاد فرصت تحصیل مساوی زن و مرد در جامعه دانشگاهی و حوزوی، راه برای ایجاد تمدن نوین اسلامی هموار کرد.

توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی به عنوان کانون تعالی فرهنگی جامعه

ضرورت هوشیاری حوزه‌های علمیه در برابر توطئه های دشمنان

آیت‌الله دری نجف آبادی گفت: تهدیدهای دشمنان، گسترده، دانش‌پایه و در همه حوزه‌ها وجود دارد و یکی از ارکانی که همواره مورد تهدید دشمنان اسلام و انقلاب بوده حوزه‌های علمیه است، بنابراین مدیران حوزه های علمیه در نقاط مختلف کشور باید نسبت به کادرسازی هوشمندانه و آگاه و بصیر و دشمن شناس و وظیفه شناس و زمان شناس در راستای شناسایی به هنگام و خنثی سازی هوشمندانه توطئه‌های دشمنان تلاش کنند.

آیت الله دری نجف آبادی ادامه داد: تجهیز مسلمانان به علوم انسانی صحیح و موازین دین مبین اسلام موجب می شود آنان با اساس این دین مقدس آشنا شده و با آگاهی و دانایی کامل خداوند را پرستش کنند.

وی خاطر نشان کرد: ایران اسلامی به عنوان طلایه دار مذهب مقدس تشیع باید در ارائه علوم اسلامی سرآمد تمام کشورهای مسلمان نشین باشد.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی یادآور شد: این استان زادگاه بزرگانی همچون امام راحل(ره)، مرحوم آیت الله اراکی، آقانورالدین عراقی و دارای پیشینه بسیار قدرتمندی در زمینه علوم ومعارف اسلامی است و علمای امروز باید در راستای احیای علوم و معارف زمان پیشین تلاش کنند.

موفقیت‌های بی‌نظیر استان مرکزی در توسعه حوزه‌های علمیه

آیت‌الله دری نجف آبادی اضافه کرد: با توجه به گستردگی وسعت شهرستان اراک، ازدیاد جمعیت و گسترش مراکزعلمی و فرهنگی و دانشگاهی و تاکید مقام معظم رهبری و انتظار ایشان در ایجاد تحول و تجدید حوزه علمیه حاج شیخ عبدالکریم(رض) ساخت مجتمع حوزوی حضرت خاتم الانبیا(ص) گرفته شد.

وی بیان کرد: در حقیقت ارتقای کیفی و کمی حوزه‌های علمیه و پاسخگویی به نیازها و ضرورت‌ها و تامین نیازهای فرهنگی و اجتماعی و سیاسی در استان اینجانب را برآن داشت تا تحول شگرفی در حوزه‌های علمیه استان آغاز نمایم.

امام جمعه اراک افزود: مقام معظم رهبری به استان مرکزی به خصوص شهرستان اراک نگاه ویژه داشته و ایشان بارها در سخنرانی های خود حوزه علمیه امام خمینی(ره) اراک، (سپهداری سابق) را به عنوان مادر حوزه علمیه قم معرفی کرده اند.

وی بیان کرد: اکنون حوزه علمیه خاتم‌الانبیا(ص) به عنوان چشم و چراغ حوزه های استان مرکزی و کشور مطرح است و می تواند به عنوان پشتیبان حوزه علمیه قم نقش افرینی کند.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی اظهار کرد: علاوه بر ساخت حوزه علمیه خاتم الانبیا، اقدامات دیگری در راستای توسعه حوزه‌های علمیه این استان در ۱۲ سال گذشته انجام شد که در طول تاریخ معاصر این سرزمین بی‌سابقه است.

آیت‌الله دری نجف‌آبادی بیان کرد: در بخش خواهران نیز حوزه‌های متعددی تاسیس و در سطوح عالی سه و چهار نیز خواهران بافضیلت و خدمتگزار جذب و بسیاری از آنها اکنون فارغ‌التحصیل و در مراکز فرهنگی مختلف فعالیت می‌کنند.

وی اضافه کرد: در خصوص حوزه‌های برادران نیز علاوه بر ساخت مدرسه خاتم، اقدامات مثبت زیادی انجام شده که از جمله می‌توان به مدرسه المهدی(عج) اراک و توسعه مدرسه امام خمینی(ره) در بازار تاریخی اراک اشاره کرد.

امام جمعه اراک بیان کرد: مدارس پیش‌حوزوی امام مهدی(عج) نیز کار بسیار گرانسنگ و ارزشمندی دیگری است که در سایه عنایات خداوند و تفضلات حضرت ولیعصر(عج) انجام و مورد استقبال مردم استان آفتاب قرار گرفته است.

توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی به عنوان کانون تعالی فرهنگی جامعه

فراهم شدن زمینه تقویت وحدت حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها در استان مرکزی

گسترش حوزه های علمیه در سالهای اخیر به ویژه ساخت و راه اندازی حوزه بزرگ خاتم الانبیاء (ص) به همت نماینده ولی فقیه در استان مرکزی یکی دیگر از اقداماتی است که بستر را برای رشد علمی و معنوی منطقه و وحدت حوزه و دانشگاه فراهم کرده است.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: وحدت حوزه و دانشگاه باید از حالت شعار خارج شده و برای این مهم برنامه و راهکار ارائه شود

آیت‌الله دری نجف آبادی بیان کرد: شاید اگر ۱۰ سال پیش صحبت از وحدت حوزه و دانشگاه در استان مرکزی به میان می آمد،هیچ یک از این دو نهاد، ظرفیت خدمت به دیگری را نداشتند، اما امروز هم فضای کافی در دانشگاه ها وجود دارد و هم حوزه های علمیه استان پیشرفت چشمگیری هم به لحاظ سخت افزاری و هم به لحاظ نرم افزاری داشته اند.

وی اظهار کرد: هم اکنون حوزه علمیه خاتم الانبیاء(ص) با ظرفیت بسیار مطلوب خود امکان برقراری تعامل با دانشگاه های آزاد و دولتی را در خصوص مسائل مختلف دارد و اساتید مجرب و بزرگی که در این حوزه علمیه تدریس می کنند می توانند به دانشگاه های استان نیز ارائه خدمت کنند.

امام جمعه اراک بیان کرد: دانشگاه و حوزه می توانند در کرسی های آزاد اندیشی و در عمل به تولید علم در کنار یکدیگر باشند و این همان موضوعی است که امروزه کمتر دیده می شود.

وی گفت: مسئولان این دو بخش باید در نهایت دلسوزی با هم ارتباط برقرار کنند و با برنامه‌ریزی‌های مناسب تعاملات را افزایش دهند، اینکه در مراسمات مختلف حوزه یا دانشگاه کاروانی از این دو قشر در گرهمایی ها حضور پیدا کند، معنای تعامل نیست.

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی تاکید کرد: غفلت از علوم اسلامی یعنی نادیده گرفتن معنویات، بنابراین احیای این مهم تنها در گرو تعامل حوزه و دانشگاه بوده و حوزه های علمیه استان ظرفیت ایجاد این تعامل را دارند.

وی با بیان اینکه در راه وحدت حوزه و دانشگاه، شهدای به نامی چون دکتر مفتح و شهید مطهری را از دست داده ایم، اظهار کرد: بدیهی است که موانع وحدت تنها به دست مسئولان دانشگاه ها و حوزه ها برداشته می شود.

فعالیت ۱۲ حوزه علمیه برادران در استان مرکزی

مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی گفت: بیش از ۸۰۰ طلبه برادر در ۱۲ حوزه علمیه استان مرکزی مشغول به تحصیل هستند که از این تعداد حدود ۱۰۰ نفر در سطح چهار و خارج فقه اصول تحصیل می‌کنند.

حجت‌الاسلام «نصرت‌الله عباسی» افزود: از مجموع ۱۲ مدرسه علمیه استان مرکزی سه مدرسه در اراک و یک مدرسه در ساوه ویژه سطح چهار طلبگی هستند.

وی ادامه داد: رشته‌های تخصصی فقه و اصول و تفسیر ویژه سطوح سه و چهار نیز به تازگی در حوزه علمیه خاتم‌الانبیا(ص) اراک تدریس می‌شود.

مدیر حوزه‌های علمیه استان مرکزی بیان کرد: ۵۰ طلبه سال تحصیلی جدید برای تحصیل در حوزه‌های علمیه استان پذیرش شدند.

توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی به عنوان کانون تعالی فرهنگی جامعه

فعالیت ۱۸ حوزه علمیه ویژه خواهران در استان مرکزی

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی گفت: ۱۸ حوزه علمیه ویژه خواهران در استان فعال است که از این تعداد یک حوزه در زرندیه، سه حوزه در ساوه و پنج حوزه در اراک ویژه طلاب سطح چهار است.

حجت الاسلام «مجتبی گودرزی» افزود: هم‌اکنون یک‌هزار و ۴۳۰ طلبه خواهر در حوزه‌های علمیه استان مرکزی تحصیل می‌کنند که از این تعداد یک‌هزار و ۹۳ طلبه در سطح ۲، ۲۹۳ ظلبه در سطح سه و ۴۴ طلبه در سطح چهار مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه تاکنون ۲ هزار و ۷۰ طلبه از حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی فارغ‌التحصیل شده‌اند، ادامه داد: ۲۲۸ طلبه خواهر در سال تحصیلی جاری در حوزه‌های علمیه استان مرکزی پذیرش شدند.

مدیر حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی برگزاری دوره‌های ضمن خدمت برای اساتید، برگزاری دوره‌های علمی برای طلاب مدارس، توسعه رشته‌ها و جذب اساتید کارآزموده مهمترین برنامه‌های حوزه‌های علمیه خواهران استان مرکزی است.

لینک کوتاه : https://ayatollahdorri.com/?p=2181
  • ارسال توسط :
  • 9 بازدید
  • دیدگاه‌ها برای توسعه حوزه‌های علمیه استان مرکزی دستاوردی ۱۵ ساله بسته هستند

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0

دیدگاهها بسته است.